Osram spaar- en LED-lamp als beste getest

De Consumentenbond heeft voor de test ‘Zuinige lampen’ van mei 2012 verschillende energie-efficiënte lampen als volwaardige alternatieven van de verdwijnende gloeilamp getest.

Bij de spaarlampen kwam de Osram Dulux Superstar 22W als beste uit de test, bij de LED-lampen was dit de Parathom Pro Classic A 60 12W.

In de top 5 van de spaarlampen kwamen liefst drie spaarlampen van Osram voor. De lampen werden getest op verschillende eigenschappen, zoals levensduur, rendement & lichtopbrengst, kleurweergave en informatie op de verpakking. Daarbij eindigde de Dulux Superstar 22W op de eerste plaats, direct gevolgd door de 30W variant van deze lamp. Het oordeel van de Consumentenbond luidt: “Deze spaarlampen zijn goede allrounders voor plaatsen waar veel licht nodig is. De lichtopbrengst van het 22W-model is bijna 1.500 lumen, wat ruim voldoende is om een gloeilamp van 100 Watt te vervangen.”

Ook in de categorie LED-lampen krijgt een Osram lamp het predicaat ‘beste uit de test’. De dimbare Parathom Pro Classic A 60 12W scoort zeer goed op de eigenschappen levensduur & schakelbestendigheid en lichtopbrengst na 3 seconden. Bij het inschakelen levert de lamp direct 100 procent licht.

Met ingang van 1 september 2012 verdwijnt ook de gloeilamp met het laagste vermogen uit de schappen, evenals halogeenlampen met een energielabel vanaf D, als gevolg van de zogeheten ErP-richtlijn (ErP = Energy-related Products). Alternatieve producten met C-label (Halogen Eco Pro en Halogen Eco Superstar) zullen vanaf de zomer beschikbaar zijn.

Bron: Inside information

© Electra & Zo E.T.I.B. 2012, op dit artikel rust copyright.

Follow US on

Advertentie
Over

I'm happy that I'm breathing all of the fresh air around me. Alle potentiële krachten in jezelf optimaal tot ontwikkeling brengen!

Tagged with: , , , , , , , , , , , , ,
Geplaatst in Nieuws
One comment on “Osram spaar- en LED-lamp als beste getest

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: